Barang Jenama Anda

Thursday, March 29, 2012

Perihal Sahabat Handai


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang" 


  Assalamualaikum buat rakan-rakan dan teman yang masih lagi sudi singgah di teratak yang tidak berapa ceria ini. huhuhu. Rasanya dah lama tak menulis sesuatu di dalam blog aku ini. Padahal setiap hari menjenguk dan menaip kerja di dalam dekstop ni. Sempat tak sempat jeklah aku nak menulis.

Hari ini aku nak cerita sesuatu tentang rakan aku yang maybe rata-rata kenal jika menyiari TVAlhijrah. Siapa tak kenal  Eksekutif Penyelidikan Editorial TVAlhijrah(2011) Syafiq Zulakifli. Sahabat aku sejak di bangku sekolah menengah atas di Maahad Johor pada tahun 2003 dan semasa aku belajar di Universiti Al-Azhar dulu ( 2005-2008 ).

Ceritanya aku sahaja je, buka laman-laman blog sahabat-sahabat di Mesir dahulu, tiba masanya aku pun membuka page Syafiq. Alangkah terkejutnya bila aku lihat statusnya berubah dari menjadi Krew TVAlhijrah dan beralih ke Penerbit Rancangan IKIMfm (Mulai 1 Mac 2012). So sekarang ini Syafiq dah bekerja sebagai Dj Radio lah ni, tapi tgk status Penerbit Rancangan IKIM so jadi bos lah ni. Apapun rencana yang dijalankan moga beroleh kebaikan di dunia dan akhirat.

Aku memang kenal sangat perwatakan Syafiq ini yang suka berubah-ubah. Sampai tidak tahu apa yang bakal dicernakan dan difikirkan. Seorang teman yang mampu mengeluarkan suatu pemikiran di luar kotak fikiran manusia yang biasa. Seorang lagi teman yang sebegini ialah Ishaq Hanis. Tidak tahu kemana menghilang Ishaq Hanis selepas berhijrah dari seorang Ustaz ke bidang apa. Aku tidak tahu apa yang budak dua orang ini pikir..Ahli Syariah dan Falsafah.

Apapun seorang tokoh dan sahabat yang aku kagumi dari segi kematangan berfikir yang diutarakan olehnya. Aku sangat kagum dengan buah fikiran darinya. Suka membaca rencana dan penulisan dari Syafiq dan Ishaq Hanis. Aku doakan korang berdua akan  berjaya di dalam setiap bidang yang korang ceburi.

Semoga korang Thabat di dalam setiap kerja dan pelaksaan dengan bersandarkan Al Quran dan As Sunnah. Doakan sahabat ini moga menjadi seperti kalian insyaAllah.


Wednesday, March 28, 2012

Reminder Of Death * (


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang" 



Commemorating the death that will come ~ ~ ~ ~ = (
Praise be to God .. just thought ....

Now is .. all I have to make their own ..
~  own bath ..
 ~ Prayer itself ..
~  own study ..

But later .. all others who do ..
 ~ Bath, others are bathed ..
 ~ prayer, others who prayer's ..
~  study, later others who hire for us ..
 ~ Talqin other person also ..
 ~ Send to grave any other person ..

p / s: Oh Allah , forgive myself because often forgot of YOU ... amin ..

Self :: WARNING for friends also fillah ::

-H.A- 

Thursday, March 08, 2012

Halal The Dilemma





Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang"



We always hear about Halal, especially about halal food? Do we know deeply halal products  covering and it effects to our life? So in this article, I will enlighten you about halal definition, it standardisation and it effects to our live.

As to maintain or upgrade our iman or faith daily, we have to make sure everything we do is in line the teaching of Islam. Halal just no covers about food only but it is also related to the money we get. This is because to get food we need money. To get money we need job and how we deal with our job shows the source of everything is halal or not.

In a bigger point of view, The halal industry is estimated to be worth US$500 million, with the number of producers, halal ports and certification bodies growing at an impressive rate every year. The demand for halal products has become a global phenomenal, not only among the muslims, but among the non muslims alike. The unique features of halal which emphasises not only on certain rules of shariah, but also on various prudential and best practices such as cleanliness and hygiene have symbolised the universal value of halal products; hence the demand created for such products has become a global phenomenal, especially in countries where muslim are the majority. It should be noted that though these prudential and best practices in halal production and management are very important, the understanding of principles in dealing with halal matters is of paramount important. 

The concept of halal derives its meaning from basic Arabic word of halal which means lawful and the opposite of halal is haram which is an Arabic term which means unlawful or forbidden. Briefly explained, halal is an act, object or conduct over which the individual has the freedom of choice and its exercise does not carry either a reward or punishment. While haram means all that which Allah has prohibited in definitive terms, and its perpetrator is liable to a punishment is this world or the hereafter.

It is always assumed that every time people talk about halal, they mean only foods and drinks that they consume and clothes that they wear. In actual fact, the realm of the halal extends beyond the obvious references to food and clothes, to cover all matters that relate to human life. Its includes foods, all goods and services, entertainments, finance and commerce, tourism, lifestyle and all aspects of human life that come under the judgement of halal and haram. Hence, its should be noted taht halal issues do not only concern about food, beverages, clothes and family matters. In fact, the word halal connotes the whole life of a muslim, whereby the concept of halal permeated to every aspect of his life.

From the example given it shows that halal covers 360 degree of our life. Food as example, nowadays, many food processing industries depended on various emulsifiers, stabilizers and preservatives some of them derived from haram sources, others harmful and everything that is harmful to human beings are haram.

Besides food, the usage of halal toiletries and cosmetic products should not be ignored. Are we certain that the soap and toothpaste that we use everyday  are halal? So, halal is just not food but also living. It is a concept that encompasses daily living, including speech, behaviours and conduct  and dietary laws. The term is used to describe anything permissible under Islamic laws, in contast to harm that is forbidden including dress and manner.

Taking into account the increase of halal product market, the Malaysian Government intends in Making Malaysia a regional halal hab. Since 2003 JAKIM, The Department of Islamic Development Malaysia is the lead agency in the conferment of the halal certificates and labels at both federal and state level. JAKIM is responsible for issuing the certificates for halal products for export and import, while the state government issue halal certificates for local consumption.

By having this halal certification, it provides a lot of benefits such as consumer confidence where it allows the consumers to make an informed choice of their purchase. As for manufacturer, it also creates competitive advantages whereby manufacturers can use it as a marketing tool to secure bigger market share as halal food is suitable for both Muslims and non-Muslims. At international level, it can enhance the marketability of the products especially in Muslim countries. In terms of quality aspect, it indicates that the food not only fulfills halal requirements, but also strict hygiene practices. Lastly as for the authority, it provides a mechanism to audit and monitor halal products and services.

As for conclusion, understanding the principles on halal is very crucial to serve as general guidelines in determining the lawfulness or otherwise of a particular products or instruments. In actual fact, the shariah principles on halal products are so varied and in certain circumstances, certain principles are more pertinent in certain areas of practice only. Nevertheless, there are principles which are commonly applicable to all areas of halal, like the rule on permissibility and etc. It is ones responsibility to ensure that halal need to be view in a holistic point of view. And adding to that, dealing with principles of halal is not an easy task. This is due to the fact that halal industry falls within the areas of non-worshiping acts, where human understanding and considerations of time, place and people are very crucial determining the ‘halalness’ or otherwise a particular product as it gives a big impact to our personal life. Again, it is just not about food only, but our daily routine. It touches our behavior and conduct and dietary laws.

Is there any question of Islamic Halal and visit





      

Friday, March 02, 2012

Obat Untuk Hati ^_^


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
"Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang" 


Alhamdulillah hari ini hari jumaat yang pertama bagi bulan 3. Rasanya dah lama dah aku tak menaip sesuatu untuk blog aku ni. Tetapi sebab dah lama tak bagi tazkirah kat kawan2. Tue yang aku rasa macam nak bagi something untuk korang2 semua. Aku dapat ni dari Link Facebook aku so aku pun rasa macam nak update...rasa macam "PLAGIAT" lah plak...tapi dia kata untuk share x perlah kan. Ok ni titipan yang leh aku beri untuk semua.

OBAT HATI yang dilukis dengan AMAT CUTE..~ (◕‿◕) ✌✌

InsyaALLAH kene makan obat hati ni for the coming months..struggle Farizal! yahh~ hehehe~ comey perbanyakkan puasa..ZiKir...Dok Majlis UsRah...Solat Malam dan Baca Qoran setiap hari


Pilihan iklan Anda

Iklan Nuffnang